Moşocoarne cu prune

de botcrina in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 8748 vizualizari

 

Reţeta asta se transmite la noi din mamă în fiică, îmi amintesc cum ne făcea străbunica, în cuptorul de pâine, odată cu pâinea, era aşa ca un fel de desert, sau ne făcea pâinici micuţe cu câte un ou înfipt în ele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 1 cub drojdie
  • 400 ml apă călduţă
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri ulei
  • 400 g prune congelate
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 zahăr vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moşocoarne cu prune:

Scoatem prunele din congelator cu o zi înainte ca să se decongeleze şi le punem într-o strecurătoare să se scurgă toată apa cu siropul rezultat în urma decongelării.

Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc unde zdrobim drojdia, peste ea o linguriţă de zahăr şi 50 de ml apă călduţă, lăsăm la înflorit.

După ce a înflorit frumos preparăm aluatul împreună cu  făina rămasă, restul de apă şi sarea.

Frământăm bine iar la final adăugăm o lingură de ulei călduţ, mai frământăm cât să se încorporeze uleiul şi lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.

Între timp preparăm umplutura din prune cu zahăr, scorţişoară şi vanilie.

Ungem tava cu ulei şi tapetăm cu făină.

Scoatem aluatul din bol, presărăm făină pe masă şi întindem o foaie dreptunghiulară, groasă de 1 cm. Tăiem foaia în cubuleţe. Aşezăm cu o lingură prune pe fiecare cubuleţ.

Împăturim cele 4 capete bine ca să nu iasă siropul apoi întoarcem moşocoarna cu capetele în jos şi o aranjăm în tavă. Procedăm la fel cu tot aluatul până terminăm.

Încălzim cuptorul şi coacem moşocoarnele la o temperatură de 180 de grade aproximativ 50 de minute, până devin rumene şi au fundul tare.

Când sunt gata se stropesc cu apă şi zahăr şi se acoperă cu un prosop.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

pentru acest preparat cele mai bune prune sunt cele Bistriţe;

Daca ti-a placut reteta noastra "Moşocoarne cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

05.04.2013, 20:51

RuxyRux 1

05.04.2013, 20:53

Ce bunatate!

Rocsi 1

05.04.2013, 21:13

Super bune cred ca sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert crumble cu prune si nuci